Romige pastinaaksoep

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Schil de pastinaken en snijd alle groenten in kleine stukken.
  2. Verwarm de olie in een kookpot en stoof de ui met een snuifje zout tot hij licht glazig is. Voeg dan ook de overige groenten toe en roerbak een 5-tal minuten bij middelmatige temperatuur. Voeg dan 250 ml water toe en laat nog 15 minuten sudderen.
  3. Voeg de sojamelk toe en mix de soep glad. Warm dan de soep onder goed roeren opnieuw op (sojamelk kan snel aanbranden), en breng vervolgens op smaak met zout, peper en het citroensap. De smaak en de consistentie van de soep kan verder worden verfijnd met wat bouillonpoeder in warm water. Garneer met wat peterselie in het bord.

Opmerking

  • Deze soep is vrij dik van consistentie, dus kan je er 4 hongerige of 6 gewone magen mee vullen.
  • Als je deze soep voor meerdere dagen plant te maken, is het best om citroensap slechts toe te voegen aan de hoeveelheid die je die dag wil eten. Door de combinatie citroen/sojamelk “schift” deze bij het opnieuw opwarmen. De smaak blijft even lekker, maar het oog wil ook wat.
  • Je kan ook eens variëren door bij het stoven van de groenten ook een laurierblaadje en/of wat takjes tijm toe te voegen. Vergeet deze niet te verwijderen voor je de sojamelk bij de groenten doet.

Heb je eens zin om aan de slag te gaan met een van de vergeten maar erg lekkere groenten maar weet je niet meteen hoe, dan is deze heerlijk romige pastinaaksoep alvast een leuk begin!

Verticale tabs