Rozen panna cotta

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Westers
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Nagerecht
  • Allergie: Sojavrij
  • Bron: Dit is een recept van Maartje Borst uit "Taart ende koeck. Ouderwets lekker bakboek 100% vegan". Kosmos Uitgevers

wrapper

Bereiding

Breng 400 ml van de melk aan de kook met de agaragar en ½ vanillestokje + uitgeschraapt merg. Laat een paar min trekken en haal het vanillestokje er uit, en schraap nogmaals uit.

Roer de maïzena los met de overige 100 ml havermelk. Voeg al roerende toe aan de hete melk en laat een paar min binden (blijf ondertussen roeren).

Draai het vuur uit. Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe en het rozenwater. Spoel 4 vormpjes, bakjes of glaasjes om met koud water en verdeel het mengsel hierover. Laat zeker 2 uur opstijven, liefst nog langer.

Rooster de rabarberreepjes met het overige ½ vanillestokje + uitgeschraapt merg en 4 el suiker, ca 25 minuten in een op 200C voorverwarmde oven.

Los de panna cotta’s. Trek ze voorzichtig los van de randen als het lastig gaat.

Serveer de panna cotta’s met de geroosterde rabarber en een stuk pistachepraline.

Verticale tabs