Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de crêpes
- 250 g tarwebloem
- 1 tl baksoda
- 0,5 tl zout
- 1 - 2 el suiker
- 500 ml sojamelk
- 4 el kokosolie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Dit is een recept van Ekaterina Shishko van @healthycooking_katya met foto door Toos Vergote van Toosplantbasedfood.
wrapper
Bereiding
Voor de crêpes
Meng de bloem, het baksoda, het zout en de suiker in een grote kom.
Voeg beetje per beetje melk toe en roer goed door met een mixer tot een glad deeg.
Voeg op het einde de gesmolten kokosolie toe. Het mengsel moet redelijk dun zijn, anders krijg jij dikke crêpes die niet gerold kunnen worden. Als het beslag te dik is, voeg dan nog meer melk of water toe.
Giet 1 pollepel van het mengsel in een pannenkoekenpan en verdeel het zodat het een ronde crêpe vormt.
Bak 2-3 minuten op middelgroot vuur, draai vervolgens voorzichtig om op een andere kant. Bak nog eens 2-3 minuten.
Leg de crêpe voorzichtig op een bord, smeer hem in met een beetje kokosolie of margarine. Dek af met een grote deksel, zodat hij warm en zacht blijft.
Voor de vulling
Smelt de kokosolie in een grote kookpan, voeg suiker toe, roer door tot de suiker gesmolten is.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Voeg de appels bij olie en suiker in de pan, roer door en laat 10 min koken. Voeg water toe indien nodig.
Laat de appelvulling afkoelen.
Vul de pannenkoeken zoals je een burrito vult. Of spreid 2 à 3 eetlepels van de vulling open in het midden van de pannenkoeken en vouw drie keer dubbel tot je driehoekje krijgt.