Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui , in halve ringen
- 2 knoflooktenen , fijngesneden
- 2 paprika's , in repen
- 300 g gemengde paddenstoelen , grofgesneden
- 2 el tomatenpuree
- 1 el mosterd
- 3 el wodka
- 2 el paprikapoeder
- cayennepoeder
- 100 ml groentebouillon
- 200 ml plantaardige kookroom
- een handje verse peterselie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Jessica op haar blog Vegan Revolutie.
wrapper
Bereiding
Verhit een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 4 – 5 minuten.
Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak nog 8 – 10 minuten.
Voeg de tomatenpuree, de mosterd, de wodka, de specerijen en de groentebouillon toe en meng goed. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten stoven.
Voeg de kookroom toe en roer goed. Stoof nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de stroganoff met de peterselie.
Lekker met geroosterde aardappelen en een frisse salade.