Sabzi Pulao - Kruidenrijst met saffraangroenten en limabonen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Was, dep en hak de kruiden. Verhit wat olie in een pan, fruit de knoflook, maar laat hem niet bruin worden. Schep de kruiden erdoor. Roerbak het mengsel ongeveer 7 minuten.
Was de rijst en kook die 15 minuten. Giet af en spoel na. Verhit wat olie in een pan op een hoog vuur.
Voeg een laag rijst toe en bak tot die aan de bodem begint te kleven en bruint. Schep er een laagje kruidenmengsel op. Wissel zo af.
Prik met de steel van een houten lepel vijf ‘schoorsteentjes’ in de rijst. Leg een schone doek en een deksel op de pan. Bak de rijst 5 minuten op hoog vuur, temper het vuur en laat zo’n 30 minuten garen. De rijst moet er groen uitzien.
Verhit wat olie in een pan, voeg de ui, courgette en kappertjes toe. Bak 5 minuten zachtjes door en voeg de tomaten toe. Doe er na 5 minuten de waterkers en de limabonen bij.
Laat de saffraan weken in een beetje kokend water. Voeg citroensap en –rasp toe. Giet dat mengsel bij de groenten, dek de pan af en laat nog een paar minuten trekken. Controleer de smaak.
Neem de rijst van het vuur. Laat 2 cm koud water in de gootsteen lopen en laat de pan daar een paar minuten in afkoelen. Daardoor zal de plakkerige ‘rijstkoek’ loskomen van de bodem als je de pan omkeert. Keer de afgekoelde pan om op een grote serveerschaal en breek de korst van de rijstkoek mooi doormidden. Giet het groentemengsel in een streep langs de lengte van de breuk.
Serveer met verse kruiden, schaaltjes pikante (Perzische) pickles.

Verticale tabs