Saffraanaardappelsoep met coquilles van koningsoesterzwam en sojakaviaar

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

De perfecte soep voor een feestelijke aangelegenheid. Wij serveerden deze soep enkele jaren geleden op ons kerstdiner. Succes gegarandeerd!

Voor de sojakaviaar
Meng voor de kaviaar de sojasaus met de agar-agar en een scheutje citroensap. Breng dit mengsel in een pannetje aan de kook (agar-agar moet gekookt hebben om te kunnen werken). Laat een beetje afkoelen (maar niet te lang), zodat het al opstijft. Dit om te voorkomen dat het mengsel door de hitte uit het spuitflesje spuit. Haal de olie uit de diepvries en druppel hier de sojasaus in. Je zult merken dat door de olie kleine bolletjes ontstaan. Zeef dit geheel en vang de olie op. Die kan later nog voor koude bereidingen gebruikt worden.

Voor de soep
Snijd de aardappels in kleine blokjes, de ui en de knoflook grof. Bak deze ingrediënten in een grote pan in wat olijfolie aan en breng op smaak met peper en zout. Blus het
geheel met de witte wijn en een klein scheutje azijn, als de ui en knoflook een beetje kleur beginnen te krijgen (als je nog vermouth open hebt staan, is die hier ook heel lekker bij; een klein scheutje geeft al een lekkere zoet-kruidige toets). Laat bijna volledig inkoken en doe dan de bouillon en de saffraan erbij. Laat 20 minuten koken en mix glad.

Snijd tijdens het koken van de soep de stelen van de koningsoesterzwam in coquillevorm en snijd ze in met een mes. Bak de ‘coquilles’ in een koekenpan met olijfolie en plantaardige boter aan beide kanten kort en hevig aan. Leg de ‘coquilles’ in de soep en garneer met takjes bieslook en sojakaviaar.

Verticale tabs