Salade met gegrilde bloemkool en tempeh

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Snijd een (bij voorkeur jonge) bloemkool in roosjes en rooster ze met een beetje olijfolie een kwartiertje in een oven aan 220°C. De bloemkool mag her en der wat gebruind zijn, maar is ook nog lekker knapperig. Je kan de bloemkool ook even bakken in wat olijfolie in de pan. Doe dit dan nadat je de amandelen en tempeh hebt gebakken.

Bak een handvol amandelschilfers in een droge pan met flink wat zout totdat ze goudbruin zijn gekleurd. Doe ze daarna op een bordje.

Zet de pan terug op het vuur en bak de stukjes tempeh met flink wat zout en een eetlepel kokosolie (of olijfolie) goedbruin en krokant.

Vul een groot bord met flink wat spinazie, gooi hier de warme bloemkoolroosjes, tempeh en amandelschilfers over.

Voeg naar eigen smaak nog wat rozijntjes, fleur de sel, agavesiroop en wat druppels limoensap toe.

Verticale tabs