Salade van babyspinazie met limoen-basilicumdressing

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Kook de zwarte bonen. Daarvoor moet je ze eerst minimum 8 uur laten weken in vier of vijf keer de hoeveelheid water. Spoel ze daarna af en doe ze in een pan met vers water. Gebruik twee keer zoveel water als bonen. Breng het water aan de kook en laat de bonen 30 minuten koken. Voeg wat zeezout toe en laat ze nog 30 minuten verder koken. Als je bonen uit blik gebruikt, kun je ze gewoon afgieten. Stoom of blancheer de broccoli en maak ondertussen de dressing.
Hak de halve rode peper fijn. Maak spaghetti van de komkommer of snijd de komkommer in blokjes als je geen spiralizer hebt. Als de zwarte bonen zijn afgekoeld, doe je deze in een mengkom met gehakte rode peper, zonnebloemolie en zout.
Verdeel de babyspinazie over twee borden en sprenkel hier vast wat dressing over. Verdeel vervolgens de zwarte bonen, de komkommer en de broccoli over beide borden en schenk er nog wat dressing overheen.

Om van deze salade een echte maaltijdsalade te maken, kun je er zoete aardappelburgertjes, falafel of pad thai bij serveren.

Verticale tabs