Ingrediënten voor 2 personen
- Voor de dressing:
- 1 Spaanse peper
- een handvol gezouten pinda's
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstwijnazijn of witte-wijnazijn
- 2 el mirin of sherry
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Bron:: Dit is een recept van Renate Coen op haar blog Qarfa.
wrapper
Bereiding:
Bak eerst de paddenstoelen een paar minuten in een hete pan. Als je gedroogde paddenstoelen gebruikt, moet je die eerst weken in lauw water tot ze zacht zijn. Voeg sake en mirin toe en verhit tot de vloeistof kookt.
Was de spinazie en gooi in een hete pan. Laat slinken. Meng met de radijsplakjes en wortels (in julienne) en voeg ook de paddenstoelen toe.
Maak de dressing: crush de noten en snij de peper fijn. Meng met de andere ingrediënten voor de dressing. Overgiet de salade met de dressing en serveer lauw.