Salade van mango, spinazie en boekweit

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Doe de rozijnen, als je de tijd hebt, in een schaaltje en schenk er ruim appelsap over. Laat een paar uur staan of een hele nacht.

Maak de mango’s klaar: snijd de zijkanten langs de pit af (de ‘wangen’). Houd een ‘wang’ vast met de gesneden kant naar boven en snijd het vruchtvlees drie keer over de lengte in met een scherp mesje, tot net op de schil – niet erdoor. Ga nu met het mes langs de rand van de vrucht, tussen het vruchtvlees en de schil door. (Hierdoor komen de buitenste twee plakken los.) Duw de mangoschil binnenstebuiten en snijd de binnenste plakken uit de schil. Snijd deze stukken in de lengte doormidden. Herhaal met de andere mango tot je een hele berg lange, dunne mangorepen hebt. Zet weg.

Snijd nu de rest van het vruchtvlees van de mango los: verwijder de schil met een klein mesje en snijd het vruchtvlees in stukken en repen van de pit. Doe deze stukjes in de blender of in een maatbeker die groot genoeg is voor de staafmixer.

Voeg het sap van 1 limoen toe aan de blender of maatbeker, samen met de chilivlokken, piment als je die gebruikt en wat zout en peper. Pureer tot een gladde saus; voeg als dat nodig is sap toe van de tweede limoen tot de saus een dikke maar schenkbare consistentie heeft. Proef en voeg als dat nodig is extra zout en peper toe – onthoud dat dit de dressing is en dat de fruitige zoetheid van het mango wat moet worden afgezwakt door het limoensap, zout en chilivlokken.

Verdeel de spinazie over de borden en leg de repen mango erop. Giet de rozijnen af (als die zijn geweld) en strooi ze over de salade. Besprenkel met de mangodressing. Garneer met de geroosterde boekweit en koriander.

Variaties

Vervang de spinazie door andere jonge saladeblaadjes.
In plaats van boekweit kun je ook licht geroosterde pompoen of zonnebloempitten of sesamzaad gebruiken, of een mengsel daarvan.

Verticale tabs