Ingrediënten voor 4 personen
- Voor het deeg:
- 175 g bloem
- 33 ml olijfolie
- 33 ml water
- zout
- Voor de vulling:
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 100 g wortelen
- 100 g aardappelen
- 100 g erwtjes
- olie
- zout
- cayennepeper (naar smaak)
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- garam masala (of speculaaskruiden)
- frituurolie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
- Doe al de ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed alles een mintuutje met de hand tot je een soepel deeg krijgt.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortelen en de aardappelen in stukjes zo klein als de erwtjes. Stoof de ui en de knoflook in olie en kruid met zout, cayennepeper, kaneel, kurkuma en garam masala. Voeg de wortelen en de aardappelen toe met een scheutje water. Doe er de erwtjes bij.
- Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk deel uit tot een ronde vorm. Snijd elk deeglapje in 2 halve cirkels en schik deze stukjes met de rechte lijn naar boven op het werkblad. Leg telkens een koffielepel van de vulling in het midden. Vouw een van de bovenste hoeken over de vulling zodat 2/3 ervan bedekt is. Vouw dan de andere hoek over het pakje, zodat een driehoek ontstaat. Druk de onderste randjes stevig toe met een vork. Herhaal dit voor de andere samosa’s.
- Frituur de samosa’s in olie.