Ingrediënten voor 6 taartjes personen
- 1 dl aquafaba
- 100 g kristalsuiker
- 200 g frambozen
- 100 g aardbeien in stukjes
- 100 g bosbessen
- 1 el bloemsuiker
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een gerecht van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit 'Vandaag Vegan'. Manteau, 2018. Foto: Heikki Verdurme
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Klop de aquafaba stevig op gedurende 5 minuten, zodat het mengsel goed stijf wordt.
Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe. Blijf intussen nog 2 minuten doorkloppen.
Verdeel de zachte meringue in tweeën: de ene helft om nu te bakken, de andere helft om later een frambozencrème mee te maken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er met een lepel 6 schuimige nestjes van ongeveer 7 cm doorsnee op.
Bak de schuimpjes 1,5 uur in de oven. Houd de oven gedurende de volledige baktijd gesloten.
Zet de oven uit, maar houd hem nog steeds gesloten. Laat de schuimpjes er nog 2 uur in staan, tot alles afgekoeld is.
Bewaar de schuimpjes in een afgesloten pot.
Prak 100 g frambozen in een zeef en vang het sap op. Roer 1 eetlepel bloemsuiker door het sap.
Roer 1,5 eetlepel frambozensap door de zachte meringue.
Leg op elk van de taartjes een portie van de zachte frambozenroom.
Verdeel de rest van de frambozen, de aardbeien en de blauwe bessen over de taartjes.
Roer 1 eetlepel bloemsuiker door de rest van het frambozensap. Serveer de saus bij de taartjes.