Ingrediënten voor 4 personen
- 1 witte ui fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 150 gr champignons in stukjes gehakt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 tl komijn
- 1 tl tijm
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl kurkuma
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Barbara Geeroms
wrapper
Bereiding
Sauteer de ui in de olijfolie.
Voeg de champignons toe en bak even mee (ongeveer 5 minuten).
Voeg vervolgens de knoflook en de kruiden en specerijen toe. Bak even kort mee en blus met het water.
Verkruimel de tofu en voeg deze toe; laat 15 minuten koken. Roer af en toe zodat het geheel niet aanbrandt; voeg indien nodig meer water toe.
Voeg op het laatste het citroensap, de gistvlokken en de geraspte wortel toe. Roer nog even goed door. Werk af met wat fijngeknipte bieslook.
Bekijk hier een variatie op tofu scramble of bekijk dit gerecht zonder champignons.