Ingrediënten voor 6 à 8 personen
- Voor de tartaarsaus:
- 4 el veganaise
- 3 lange sneetjes augurken uit een bokaal, fijngesneden + wat van het zoetzure vocht
- 1 el uien fijngesnipperd
- 1 el citroensap
- verse dille (of 1 tl gedroogde dille)
- lookpoeder naar smaak
- peper en zout naar smaak
- voor de burgers:
- 250 g Okara
- 1 aardappel geschild en gekookt
- 2 lente-uien fijngesneden
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl lookpoeder
- 2 el salade du pêcheur
- 1 el shiro miso
- 3 el groentebouillon
- paneermeel
- zeezout
- olie om in te bakken
- ijsbergsla
- sneetjes augurk
- zachte burgerbroodjes
Extra info
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Recept ontwikkeld door Katleen Bosteels voor Céreal zonder vlees.
wrapper
Bereiding
Begin met het maken van de tartaarsaus zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Meng de veganaise met de augurk en ui in een kommetje.
Voeg wat van het zoetzure vocht uit de bokaal van de sneetjes augurk toe samen met het citroensap zodat het geheel wat lopend wordt.
Roer dille, lookpoeder en peper en zout eronder. Zet in de koelkast.
Voor de burgers:
Meng alle ingrediënten voor de burgers -behalve de groentebouillon, paneermeel en zeezout- met een houten lepel in een kom.
Kneed een beetje van het mengsel in je hand om te testen of het een stevig geheel vormt. Voeg, indien het te kruimelig is, wat van de groentebouillon toe aan de kom zodat het goed aan elkaar kleeft.
Vorm de burgers met een 3-tal eetlepels van het mengsel uit de kom.
Dep de burgers aan alle kanten in een bord met paneermeel.
Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur. Strooi er wat zeezout in en bak de burgers aan elke kant (telkens 1 minuut zonder deksel op de pan en 1 minuut met deksel).
Stel de burgerbroodjes samen: besmeer het onderste broodje met tartaarsaus, leg er wat ijsbergsla op, daarop de seaside burger, sneetje(s) augurk en tenslotte het bovenste deel van het broodje.