Seitan steak met bospeentjes

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de aardappels en snijd in frieten. Druppel wat olijfolie erover en bestrooi met tijm, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Breng water aan de kook voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen en schil de wortels. Snijd de grotere wortels in de lengte doormidden en kook in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.

Giet de marinade van de seitan steak in een klein bakje en bewaar voor later. Dep de seitan steak droog met keukenpapier.

Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak vervolgens de seitan steak mee. Blus af met de marinade van de seitan steak. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveer de seitan steaks met de bospeen en geroosterde aardappels. Heerlijk met de uienjus.

Verticale tabs