Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes
- 250 g seitan gourmet original (Lima)
- 1 el olijfolie
- 1/2 fijngehakte ajuinen
- 1 snuifje zeezout fijn Atlantisch (Lima)
- 200 g champignons in kleine stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 el Tamari strong (Lima)
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- 4 el kikkererwtenmeel
- 2 el veganaise
- handvol verse peterselie grofgehakt
- handvol verse koriander grofgehakt
- 1 el citroensap
- 1/2 tl zeezout fijn Atlantisch (Lima)
- 1 tl mosterd
- 1 el tahin (Lima) (optioneel)
- 25 g Panko
- extra Panko / Paneermeel / Olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Lima.
wrapper
Bereiding
Mix de seitan in een foodprocessor tot gehakttextuur.
Stoof de fijngehakte ui aan in olijfolie, voeg zout toe en laat 5 min zachtjes stoven. Voeg de fijngesnipperde look toe en de blokjes champignons en verhoog het vuur, bak verder tot de champignons goudbruin zijn en hun vocht verdampt is.
Doe dan alle ingrediënten in de foodprocessor (behalve de panko) en mix tot een samenhangend geheel (het hoeft niet te glad te zijn, de burger is lekkerder als er nog wat textuur inzit), mix dan kort de panko mee.
Vorm 4 burgers en zet ze voor minstens een uurtje in de koelkast (dan bakken ze gemakkelijker).
Maak ondertussen de andere garnituren.
Haal nadien de burgers uit de koelkast en paneer ze met panko of paneermeel en bak ze in een pan met olijfolie op een middelhoog vuur tot het korstje goudbruin ziet. Bak ze nadien nog 10-15 min in de oven (samen met de zoete aardappelfrietjes en boerenkool)