Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g boerenkool
- 100 g wortelen
- 50 g preien groen
- 100 g gekookte kikkererwten
- 2 el zachte olijfolie
- 2 el mosterd
- 1 el tahin
- 1 tl citroensap
- 1 el edelgistvlokken
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gehakte verse peterselie
- peper en zout
Extra info
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit het kookboek ‘Lekker gesmeerd. Van groente tot spread’ van Emelie Heller, Leentje Speybroeck en Nadia Tahon. Uitgegeven door Velt.
wrapper
Bereiding
Rits de boerenkool van de stelen.
Schil de wortel en snijd hem in blokjes.
Snijd de prei in ringen.
Hak alles fijn in een keukenmachine of hakmolentje.
Voeg de andere ingrediënten toe en mix nog even, maar zorg ervoor dat er voldoende structuur blijft in de spread.
Breng op smaak met peper en zout.
Variaties
Deze spread is eigenlijk een prima template. Je kunt zowel de groenten als de peulvruchten vervangen door andere soorten.
Experimenteer naargelang het seizoen met groenten zoals rode biet, koolrabi, knolselderij, savooikool of rammenas.
Vervang je de kikkererwten door bonen of linzen, dan krijg je een wat zachtere textuur.
In plaats van peulvruchten kun je ook geroosterde zaden, pitten of noten gebruiken.
Garneertip
Geraspte rode biet, augurk, tahindressing, ingelegde uitjes, kiemen.
Broodtip
Ardens brood