Ingrediënten voor 4 personen
- 1/2 teentje knoflook gesnipperd
- 1/2 koffielepel komijnzaad
- 1 eetlepel sesampasta (tahin)
- 1.25 dl sojayoghurt
- 4 takjes dille fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel rijstsiroop
- peper en zout
- olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Saus
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit het kookboek 'Vandaag Vegan' van Miki Duerinck & Kristin Leybaert. Foto: Heikki Verdurme
wrapper
Bereiding
Stoof de knoflook met het komijnzaad in wat olijfolie.
Roer de sesampasta en de gebakken knoflook door de sojayoghurt.
Roer de dille, het citroensap en de rijst- stroop door de saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Gebruik deze sesamsaus bij Libanese köfte en rode bulgursalade.