Slahartjes gevuld met rode bulgursalade

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Stoof de ui gaar in wat olie. Bak de knoflook even mee.

Voeg de tomaten en 2 dl water toe en laat de saus sudderen. Kruid ze met paprikapoeder, chilivlokjes en zout.

Roer de bulgurkorrels door de saus en laat ze 5 minuten meekoken.

Neem de pan van het vuur en laat het deksel erop. Wacht tot de korreltjes alle vocht opgeslorpt hebben.

Neem het deksel van de pan en laat alles afkoelen.

Snijd 1 slakropje in sliertjes. Snijd bij de twee overige slakropjes de bladeren los en leg ze naast elkaar op een schaal.

Meng de komkommer, de tomaten, de slasliertjes, de lente-uitjes en de verse kruiden met de bulgur. Breng de salade op smaak met citroensap.

Vul de slablaadjes met bulgur.

Serveer de rode bulgursalade met deze sesamsaus en Libanese köfte.

Verticale tabs