Ingrediënten voor 8 personen
- 450 g kikkererwten gekookt en uitgelekt
- 300 g mais uitgelekt
- 3 g gerookte paprika's
- 10 g paprikapoeder
- 5 g komijnzaad gemalen
- 1 citroen (zeste)
- 70 g bloem
- 5 g groene munt gemalen
- 20 g verse koriander
- Peper & zout
- olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron:: Dit recept werd ontwikkeld door Cathy Goyvaerts voor EVA
wrapper
Bereiding
Voor 8 burgers!
Cutter mais en kikkererwten kort.
Voeg de grof gehakte koriander en kruiden toe en cutter alles fijn. Er moet nog wat structuur in het mengsel zitten.
Vorm een 8-tal burgers, laat ze 30 minuten rusten. Bebloem de burgers en bak ze af.
Serveer met een slaatje en een fris yoghurtsausje, bijvoorbeeld: Alpro Greek style met wat verse munt, peper en zout.
Tips
Dit recept kan je ook gebruiken om falafelballetjes te maken.
Snelle optie
Giet het beslag uit in een ovenschaal, bak het geheel af in de oven (circa 40 minuten op 200°C) en verdeel daarna in porties.