Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blik witte bonen gespoeld en uitgelekt
- 3 el gerookte rode peperpuree uit blik of bokaal
- een handvol verse basilicum
- 1 teentje look
- peper en zout
- 1/2 aubergines in schijfjes
- olijfolie
- peper en zout
- een handvol pijpajuin (gehakt)
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 4 (glutenvrije) broodjes
- een handvol kerstomaatjes (gehalveerd)
- een handvol geraspte vegan kaas (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij
- Bron: Everyday Vegan, Ellen Charlotte Marie, €25,99, Uitgeverij Lannoo.
- Beelden: Ellen Charlotte Marie
wrapper
Mix de witte bonen, gerookte rode peperpuree, basilicum en look met peper en zout in een blender. Proef en kruid bij indien nodig.
Grill de schijfjes aubergine in een pan met olijfolie en een snufje zout. Zorg ervoor dat je de aubergines rijkelijk instrijkt met olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe een scheut olijfolie in een pan en roerbak de pijpajuin samen met het paprikapoeder en een snufje zout. Zet opzij.
Bestrijk het onderste deel van het broodje met de spread. Leg er vervolgens de schijfjes aubergine, de kerstmaatjes en de gebakken pijpajuin op. Strooi er wat kaas over en dek af met het bovenste deel van het broodje. Bestrijk de broodjes met wat olijfolie en bak ze in dezelfde grillpan tot ze aan beide zijden krokant en goudbruin zijn.