Ingrediënten voor 8 personen
- voor de burgers:
- 450 g gekookte kikkererwten (uitgelekt)
- 300 g mais (uitgelekt)
- 5 g gerookte paprikapoeder
- 10 g chimichurri kruidenmix
- 5 g komijnzaad (gemalen)
- zeste van één citroen
- 70 g bloem
- 5 g groene munt gevriesdroogd pure (Verstegen)
- 20 g verse koriander
- Voor de mango-salsa:
- 2 rijpe mango's (in kleine blokjes)
- 2 rode peper (zaadjes en zaadlijst verwijderd, fijngehakt)
- 2 rode uien (fijngehakt)
- 4 tomaten (zaden verwijderd, fijngehakt)
- 40 gr verse koriander (grof gehakt)
- 60 ml limoensap
- zout
- .
- 8 burgerbroodjes
- rode ui (in dunne ringen)
- jonge spinazie (of veldsla)
- koriander (grof gehakt)
- peper en zout
- olijfolie
- Voor de spicy ketchup:
- 5 el sriracha saus
- 5 el tomatenpuree
- 3 el ahornsiroop
- 5 el water
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron : Dit recept werd ontwikkeld Cathy Goyvaerts voor EVA
- Foto's: Toos Vergrote
wrapper
Bereiding
Cutter mais en kikkererwten kort.
Voeg de grof gehakte koriander en kruiden toe en cutter alles fijn. Er moet nog wat structuur in het mengsel zitten. Vorm een 8-tal burgers, laat ze 30 minuten rusten.
Meng ondertussen de srirachasaus met de tomatenpuree, de ahornsiroop en het water tot een gladde ketchup.
Meng alle ingrediënten van de salsa en zet in de koelkast.
Bak de uienringen krokant in een scheutje olijfolie.
Bebloem de burgers en bak ze af.
Snijd de broodjes doormidden en leg de snijkanten even onder een hete grillplaat.
Spuit ketchup op het onderste deel van het broodje, leg hierop wat spinazie, daarop een burger, vervolgens wat ui, extra ketchup en gehakte koriander.
Sluit met de bovenkant van het broodje.
Serveer met de mango-salsa.