Ingrediënten voor 2 personen
- 1 stukje verse gember fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 kleine bosuitjes gesneden (+ extra voor garnering)
- 100 ml groentebouillon of water
- 1/2 bloemkolen in roosjes
- 1/2 aubergines in blokjes
- 6 prinsessenbonen door midden gesneden
Extra info
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Dit is een recept van Merel op haar blog De Groene Meisjes.
wrapper
Verhit een scheutje olie in een kleine soeppan of grote wok. Bak de gember, knoflook en bosui voor 3 minuutjes.
Voeg de bouillon, bloemkool, aubergine en sperziebonen toe. Breng de bouillon aan de kook en laat 5 minuten zacht pruttelen tot de groenten wat zachter zijn geworden.
Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta, sojasaus, suiker en ananas toe. Breng dit opnieuw aan de kook en laat net zo lang staat totdat de bloemkool gaar is.
Eet met gekookte rijst, bosui, gesneden peterselie of koriander en rode chilivlokken.