Space hachis

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de prei 5 minuten.
Voeg de linzen, rozemarijn, tijm en het laurierblad toe. Schep alles om en schenk de
bouillon erbij. Kook de linzen beetgaar in 35-40 minuten. Giet het overtollige vocht af
en verwijder de kruiden.

Schil in de tussentijd de zoete aardappels en kook ze gaar in 20 minuten. Giet af en
stamp tot puree met een scheutje olijfolie of wat kookvocht.

De spinazie goed wassen. Klein beetje olijfolie in een pan verwarmen en hierin de
spinazie laten slinken. Stort de spinazie in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht
uit. Snij de spinazie fijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de uien in wat olijfolie en voeg na 5 minuten het sojagehakt toe. Alles goed
omscheppen en een paar minuten meebakken. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Vet een grote ovenschaal in. Verdeel als eerste de linzen over de bodem. Maak dan een
laag met spinazie. Hierna volgt het mengsel van ui en gehakt. En tot slot dek je alles
af met een dikke laag zoete aardappelpuree. 15 minuten in de oven en klaar is je space
hachis. Serveer met een knapperige salade.

smaaktip: Je kunt voor dit recept ook bruine of zwarte linzen gebruiken.

Verticale tabs