Speels gevulde pastaschelpen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 180°. Kook de schelpen gaar in gezouten water. Dompel de tomaten tijdens het koken van de pasta ook even onder in het kokende water en pel ze. Snijd de tomaten open, hol ze uit en bewaar het binnenste voor de saus. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maak nu de vulling. Pel en snipper 2 uien en 1 teentje knoflook. Hak de olijven fijn. Snijd de aubergine in kleine stukjes. Stoof de uien in wat olijfolie glazig, voeg de knoflook toe, bak hem even mee en voeg dan de auberginestukjes toe met wat extra olijfolie. Stoof de aubergine goed gaar en voeg dan de helft van de tomatenstukjes toe. Roer de olijven, de pijnboompitten en de kappertjes door het mengsel, kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout en neem de pan van het vuur.
Vul de schelpen met het mengsel.
Maak de saus. Pel en snipper 2 uien en een teentje knoflook. Stoof de uien glazig in wat olijfolie en bak de knoflook even mee. Blus met een scheutje witte wijn en voeg dan de rest van de tomatenstukjes en de pitjes toe. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Mix de saus kort en verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Leg de schelpen erop en zet 15 minuutjes in de oven.

Deze pastaschelpen smaken heerlijk bij een frisse, groene salade.

Verticale tabs