Spiesjes met tempeh en papaja

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Maak eerst de saus. Doe de pindakaas, kokosmelk, koriander, komijn en het limoensap in een pannetje en verwarm op een laag vuur, terwijl je alles door elkaar roert. Schenk in een kom, laat afkoelen en zet dan in de koelkast tot je gaat eten.

Snijd de tempeh in dikke plakken. Roer de sojasaus, ahornsiroop en geraspte gember in een schaaltje door elkaar. Leg de tempeh in de marinade en draai een paar keer om. Marineer ongeveer 10 minuten.

Schil de papaja, schep de zaden eruit en snijd de vrucht in plakken die net zo groot zijn als de tempeh. Rijg de papaja en de gemarineerde tempeh aan spiesen (die je vooraf even in water hebt geweekt als ze van hout of bamboe zijn gemaakt). Rijg ze er afwisselend aan of maak aparte spiesen met papaja en tempeh.

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de spiesen aan elke kant een paar minuten of leg ze 3 à 5 minuten op een hete barbecue. Bestrijk de spiesen tijdens het bakken met de rest van de marinade. Keer ze af en toe tot ze rondom een mooie kleur hebben zonder dat ze aanbranden.

Dien op met de koude saus, een paar slablaadjes, verse munt, koriander en een paar limoenpartjes om erboven uit te knijpen.

Verticale tabs