Ingrediënten voor 2 personen
- 250 g aardappelen
- 1 el olijfolie
- 1 tl zeezout
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 el verse geraspte gember
- 1 witte ui (fijngehakt)
- 1 tl garam masala
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit ‘The radiant table. Toegankelijke plantaardige gerechten voor een sfeervolle tafel’ van Morgane Van Marcke. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de aardappel in hapklare blokjes, wij schillen hem liever niet. Besprenkel met de olijfolie en en 1 tl zeezout. Rooster 20 minuten in de oven of tot de blokjes goudbruin en knapperig zijn.
Maak intussen de curry: stoof de look, de gember en de ui in een pan met wat olie goudbruin.
Voeg de garam masala, kurkuma, komijn en de spinazie toe. Voeg zodra de spinazie geslonken is, de kokosmelk en 1 ½ tl zeezout toe. Zet het vuur uit.
Mix het spinaziemengsel met een staafmixer tot een bijna gladde saus met nog een beetje textuur.
Voeg de blokjes tomaat toe en laat op een laag vuur nog 5 minuten sudderen.
Voeg tot slot de aardappelblokjes toe aan de spinaziecurry en serveer.
Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst of naan.