Spinazieflensjes met romige kikkererwten en paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Schenk het flensjesbeslag in een blender of foodprocessor, voeg de spinazie en het basilicum toe en pureer tot het een egaal en groen beslag is.

Maak de romige kikkererwten klaar. Schenk de olie, tahin, het citroensap, de siroop in een middelgrote schaal, bestrooi met zout en peper en klop door elkaar. Rasp de appels of snijd ze in blokjes en voeg ze met de kikkererwten toe aan de schaal. Roer goed om en zet weg.

Maak de paddenstoelen klaar. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes, hak de knoflook fijn en doe in de pan, samen met de tijm, zout en peper. Bak de paddenstoelen (zonder te roeren) 5 minuten tot ze goudkleurig zijn. Keer om en bak ook de andere kant 5 minuten tot ze gaar en goudkleurig zijn. Haal de pan van het vuur en zet weg.

Bak de flensjes: verhit een koekenpan van 20 cm met antiaanbaklaag op middelhoog vuur met wat olie. Laat de pan goed heet worden. Klop het beslag kort door, schep 80 ml in de hete pan en draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt raakt met het beslag. Bak 1-2 minuten tot er kleine luchtbelletjes ontstaan en de onderkant goudkleurig is. Keer met een spatel het flensje voorzichtig om en bak de andere kant ook 1-2 minuten tot het flensje gaar en goudkleurig is. Laat op een bord glijden en herhaal met de rest van het beslag (misschien moet je na het eerste flensje het vuur iets lager draaien).

Schep op elk flensje wat kikkererwten en paddenstoelen, bestrooi met zonnebloempitten, basilicum en cress, bestrooi met zout en peper, voeg een scheutje olie toe, vouw dubbel en dien op.

Verticale tabs