Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kikkererwten
- 90 ml olijfolie
- 90 ml water
- 200 g erwtjes
- 100 g paneermeel
- peper en zout
- 1,5 kg bloemige aardappel
- 100 g Bakken en Braden sojamargarine (Alpro)
- 1,5 kg diepvriesspinazie
- 25 g graantjes mosterd
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: EVA
wrapper
Bereiding
-
Gebruik een keukenmachine (of een staafmixer) om de kikkererwten, de olijfolie en het water te pulseren (of mixen) tot alles mooi fijn is.
-
Roer het paneermeel en de erwtjes doorheen het kikkererwten-'deeg', breng op smaak met peper en zout en vorm hier 10 burgertjes van.
-
Laat de burgers minstens een half uur opstijven in de koelkast.
-
Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
-
Pureer de aardappelen met de sojamargarine, roer de spinazie en graantjesmosterd door de puree en laat nog even goed doorwarmen.
-
Bak de burgertjes gedurende enkele minuten aan elke kant, tot ze mooi goudbruin kleuren.
Serveer de burgertjes bij de spinaziestoemp.