Ingrediënten voor voor 6 spring rolls persoon
- 250 g tofu naturel
- 3 el sojasaus
- 200 g wortelen
- 200 g komkommers
- 100 g fijne tuinerwten
- 6 rijstvellen (20 cm diameter)
- 2 el arachideolie
- slamix
- 1 el geroosterd sesamzaad
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van SoFine
wrapper
Bereiding
Snijd de tofu in repen en dep ze voorzichtig maar goed droog. Marineer de tofurepen 15 min. in de sojasaus.
Snijd intussen de wortel en komkommer in dunne reepjes.
Kook de fijne tuinerwten (diepvries) in 1 min. knapperig gaar.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de tofu in 1 min. per kant bruin.
Week de rijstvellen een voor een enkele tellen in warm - niet kokend! - water en leg op een schone plank of werkblad. Verdeel de groenten met de tofu en een beetje slamelange over het midden van de rijstvellen. Klap de zijkanten over de vulling en rol de lenterolletjes strak op. Leg ze op een schaal en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.