Spruitjespuree met tempeh bacon en crispy bacon bits

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.

Knip met een schaar gelijke stroken uit het rijstpapier. Ga voorzichtig te werk, het papier verkruimelt snel.

Neem twee bakjes. Vul één bakje met heet water en meng in het tweede bakje de ingrediënten voor de marinade.

Leg twee gelijke strips rijstpapier op elkaar en haal ze door het water. Wrijf tussen je vingers om het teveel aan vocht te verwijderen. Haal de aan elkaar klevende strips nu door de marinade. Verwijder het teveel aan marinade. Leg de strip op een bakplaat. Herhaal tot alle strips opgebruikt zijn. Bak de strips in ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Houd de strips goed in te gaten, ze verbranden snel! Bak ze zeker lang genoeg, anders blijven de strips taai en plakkerig.

Snijd ondertussen de tempeh in plakken, bestrijk met de rest van de marinade en laat even intrekken.

Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappels. Kook de spruitjes met de aardappels in licht gezouten water gaar en giet af. Giet er een royale scheut olijfolie bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Stamp tot een mooie puree. Er mag nog wat structuur overblijven.

Bak ondertussen de plakjes tempeh op middelhoog vuur goudbruin.

Serveer de puree met de tempeh en enkele plakjes crispy bacon. Je kan de crispy bacon ook makkelijk in kleinere stukjes breken en ze over de puree strooien.

Verticale tabs