Ingrediënten voor 2 personen
- 100 g rode, zilvervlies of zwarte rijst
- Voor de dahl
- 200 g rode linzen een uur geweekt en daarna afgespoeld
- 1 rode ajuin in stukjes
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 curryblaadjes
- 1 rode chilipeper zonder zaadjes en fijngehakt
- 2 tl kerriepoeder
- 1 kaneel
- 1 tl mosterd
- 1/4 tl zout
- 500 ml kokosmelk
- 125 ml water
- Voor de spinazie en kokos mallung
- 150 g spinazie
- 1 kleine rode ajuin fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 4 flinke eetlepels kokosrasp
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl mosterdzaad
- 2 tl kokosolie of milde olijfolie
- sap van 1/2 citroen
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Jolijn op haar blog Vegadutchie.
wrapper
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Doe alle ingrediënten voor de dahl bij elkaar behalve het water bij elkaar in een pannetje en zet het vuur op middelhoog. Blijf bij de dahl in de buurt om regelmatig te roeren. Voeg zodra hij droog wordt een scheut water toe. Na 10-15 minuten zijn de linzen gaar. Proef even of ze helemaal zacht zijn en laat ze anders nog iets langer doorkoken. Breng eventueel op smaak met meer zout en peper.
Verwarm de olie in een pan en voeg de rode ui, knoflook, chilivlokken, mosterdzaadjes en het kokosrasp toe. Bak zo’n 5 minuten tot de ui glazig wordt. Voeg nu de spinazie toe en drie eetlepels water en bak ongeveer een minuutje mee tot hij iets geslonken is (maar nog wel stevig!). Zet het vuur uit en knijp de citroen erover uit.
Verdeel de rijst, dahl en spinazie & kokos mallung over 2 borden en smul!