Sticky crispy aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Bijgerecht
  • Bron : Dit is een recept van Milou van der Will uit 'Vegan East. Plantaardige gerechten uit de oosterse keuken.' Good Cook B.V.

wrapper

Voor de voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180° C.

Leg een schone theedoek op een snijplank.

Voor de plakjes aubergine en het beslag

Leg de plakjes aubergine naast elkaar op de doek. Bestrooi met zout, keer om, bestrooi nogmaals.

Dek af met een tweede schone theedoek en zet er iets zwaars (zoals een gietijzeren pan) bovenop. Laat 10 minuten staan.

Maak een beslag van de bloem, havermelk, 1 theelepel zout en 1 eetlepel sojasaus.

Strooi de panko op een bord.

Veeg het zout grotendeels van de aubergine. Haal de plakken door het beslag en vervolgens door de panko.

Leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in de oven tot het beslag goudbruin kleurt.

Voor de aubergine en de saus

Maak ondertussen de saus. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en rode peper. Voeg de ketjap, de rest van de sojasaus, tomatenpuree, tamarindepasta, ahornsiroop en 60 ml water toe.

Laat zachtjes koken.

Maak een papje van de maïzena en 2 theelepels water. Voeg toe aan de saus en laat binden.

Leg de aubergine voorzichtig in de saus en wentel totdat elk plakje bedekt is met saus. Garneer met sesamzaadjes en verse kruiden.

Serveer direct, met rijst en emping.

Voor het crispy effect is het essentieel om de plakjes aubergine goed droog te krijgen. Neem daar dus even de tijd voor.

Verticale tabs