Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g droge groene linzen
- 1 ajuin versnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1/2 rode paprika's brunoise gesneden
- 1 el currypoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 250 g havervlokken
- 1 el bouillon in 3 liter heet water
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- peper en zout
- olijfolie
Extra info
- Allergie: Notenvrij
wrapper
Bereiding:
Spoel de linzen grondig. Rooster ze even in een droge pan.
Blus dan met de bouillon, voeg laurier en tijm toe en laat sudderen tot de linzen zacht gaar zijn. Zeef ze van het overgebleven kookvocht en verwijder laurierblad en tijm (dit vocht kan je nog perfect gebruiken als basis voor een soep of saus).
Stoof de ui en paprika met de look in een scheut olijfolie.
Voeg currypoeder, peper en zout naar smaak toe. Laat sudderen op laag vuur tot een lichtjes goudbruin.
Voeg toe aan de linzen. Voeg de havervlokken en het paprikapoeder toe. Meng goed en laat rusten. De havervlokken nemen nu het vocht op van de linzen en groenten. Smaak af met peper en zout. Als de linzen zijn afgekoeld, vorm je met je handen ongeveer acht burgers.
Mocht het deeg nog te kleverig zijn, voeg je nog wat havervlokken of wat paneermeel toe.
Bak de burgers in hete olijfolie aan beide kanten goudbruin op een stevig vuur. Laat ze nadien op laag vuur langs beide zijden nog een beetje uitbakken.
Serveer op een broodje met augurk en ketchup of met gebakken aardappeltjes en een lekker slaatje.
Prijs per persoon: 1,03 euro