Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g rijst (zilvervliesrijst)
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl komijn
- 2 el sojasaus
- 1 ajuin (fijngehakt)
- 125 g rode paprika's (fijngehakt)
- 125 g erwtjes uit de diepvries
- 125 g mais
- 160 g kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
- 160 g kikkererwten (kan vervangen worden door zwarte bonen)
- 160 g witte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijn
- 2 el chilipoeder
- 200 g ajuinen (fijngehakt)
- 1 blik gepelde tomaten
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 groene paprika (fijngehakt)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Zuid-Amerikaans
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
Maak eerst de rijst.
Kook de rijst gaar in groentebouillon of water en giet af. Doe een klein beetje olijfolie in een pannetje en stoof de ui glazig, voeg dan de rode paprika toe, voeg na 5 minuten de erwten en de mais toe, laat even verder stoven en doe dan de sojasaus en de kruiden erbij, meng goed met de rijst. Serveer onmiddellijk met het stoofpotje.
Stoofpotje van bonen:
Doe de olijfolie in een grote kookpot en verwarm, doe er dan het komijnzaad en het chilipoeder bij en laat bruinen zodat de aroma's vrijkomen. Voeg dan de ui en de knoflook toe en laat glazig worden, doe er dan de groene paprika bij gevolgd door de gepelde tomaten en de uitgelekte bonen. Laat 20 minuten zacht sudderen met het deksel erop, kruid met peper en zout naar smaak en laat eventueel verder inkoken. Serveer met de Mexicaanse rijst.
Dit is ook lekker tussen een tortilla met wat vegan zure room!