Ingrediënten voor 4 personen
- 1 middelgrote stronk broccoli in roosjes
- 2 handenvol spinazie
- 4 el verse of diepvries doperwten
- flinke handvol muntblaadjes
- 2 biologische citroenen sap ervan
- flinke snuf zeezout
- zwarte peper
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Katy Beskow uit haar boek 5 ingrediënten vegan. 100 makkelijke en snelle recepten..
wrapper
Bereiding
Na een weekend vol lekkernijen en late nachten, maak ik deze soep vaak op maandag om mezelf een opkikker te geven. Hij zit vol met vitaminen, mineralen en proteïnen – en is heerlijk verfrissend door het scheutje citroensap.
Breng in een grote pan 800 milliliter water aan de kook. Voeg de broccoliroosjes, spinazie en doperwten toe en laat het geheel 15 minuten sudderen, tot de broccoli zacht is. Voeg de muntblaadjes toe en haal de pan van het vuur.
Schenk het mengsel in een powerblender (of gebruik een staafmixer) en pureer het helemaal glad.
Roer tot slot het citroensap door de soep en breng hem op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.
TIP
Serveer deze soep heet, of juist gekoeld als een verfrissende gazpacho.