Supermakkelijk banaan-passievruchtbrood

Ingrediënten voor 8 personen

Extra info

wrapper

Dit is een recept met een tropisch tintje - voor als je trek hebt in iets wat voedzaam en toch verfrissend is. De stroperige textuur van de passievruchtpuree werkt in dit brood als bindmiddel, waardoor je geen eieren nodig hebt, en de bananen geven het extra smeuïg- en zoetheid. Om de zure smaak van de passievrucht te compenseren, zit er ook wat kokosbloesemsuiker in. De grote hoeveelheid fruit zorgt ten slotte voor een lekker klef en vochtig brood.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 160°C en bekleed een broodvorm van 23 x 10 centimeter met bakpapier.

Doe de droge ingrediënten in een grote kom of food processor. Meng alles goed en zorg dat er geen klontjes meer in zitten.

Pureer de bananen in een aparte kom en meng ze met de passievrucht. Zorg dat er geen lange strengen meer in zitten. Voeg het fruit met de rest van de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles tot een samenhangend beslag.

Verdeel het beslag over de broodvorm. Bak het brood 1 uur in de oven, of tot een satéprikker die je in het midden van het brood prikt er schoon uit komt, zonder rauw beslag (het brood is vanbinnen natuurlijk nog wel wat vochtig door het fruit). Laat het brood in de vorm afkoelen.

Bestrijk het brood met de yoghurt en passievruchtpulp zodra het volledig is afgekoeld. Decoreer met de blauwe bessen. Je kunt het brood zonder yoghurtglazuur in een luchtdicht afgesloten bak maximaal een paar dagen op kamertemperatuur, 5 dagen in de koelkast of 1 maand in de vriezer bewaren.

Als je geen amandelen eet, kun je het amandelmeel vervangen door 125 g patentbloem. Het brood wordt dan wel iets steviger.

Verticale tabs