Sushi van pastinaak en avocado-wasabicrème

Ingrediënten voor 8 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

 1. Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken.
 2. Maal de pastinaak, de gember en de pijnboompitjes in een foodprocessor tot je een korrelige structuur krijgt die sterk op rijst lijkt
 3. Doe de pastinaakrijst in een kom en besprenkel met de rijstazijn, de mirin en wat zeezout. Dek af en laat een tiental minuten trekken.
 4. Snijd ondertussen de wortel, komkommer en lente-uitjes in lange, fijne repen.
 5. Leg een norivel open met de glanzende kant naar onder en houd een kommetje water en een klein beetje wasabi bij de hand.
 6. Om sushi te maken gebruik je best een bamboematje dat je in zowat elke Aziatische speciaalzaak en sommige supermarkten kan kopen.
 7. Verdeel ongeveer 2 el van de pastinaakrijst over het norivel, waarbij je ervoor zorgt dat er 3 cm van de bovenzijde en 3 cm van de onderzijde van het norivel niet bedekt is met rijst. Druk de rijst lichtjes aan om een mooi egaal vlak te bekomen en schik er vervolgens de reepjes wortel, komkommer en lente-ui op. Strijk een beetje wasabi uit op de onderste rand.
 8. Rol de sushi stevig op en bevochtig de bovenste rand met een beetje water om de naad mooi dicht te plakken. Leg de sushi rol met de naad naar onder op een schaal of bord en dek af met een licht vochtige doek of huishoudfolie.
 9. Zet de sushi in de koelkast tot het serveren.
 10. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met behulp van een eetlepel. Doe het vruchtvlees in een hoge beker, voeg de wasabi, de olie, de mirin, het limoensap, peper en zout toe en mix alles tot een romige saus.
 11. Snijd de sushi met een scherp mes in gelijke porties.
 12. Verdeel de avocado-wasabimayonaise over de borden, schik er de sushi op en werk af met wat cress.

Verticale tabs