Sushibowl met gelakte aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de gelakte aubergines:
Verwarm de oven voor op 185° C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en kerf er met een mes een rasterpatroon in. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de aubergines op hoog vuur 3 à 4 minuten op de opengesneden kant, tot ze zacht gekleurd zijn. Draai om en bak nogmaals 3 à 4 minuten. Haal de aubergines uit de pan en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kommetje de Brown Rice Miso met Genmai-Su, Tamari Less Salt, Rijststroop en mirin en voeg er ook het water en de olijfolie aan toe. Bestrijk de aubergines rijkelijk met dit mengsel, zet de bakplaat in de oven en bak 8 minuten.

Haal de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen. Bestrooi met wat sesamzaadjes.

Voor de sushi bowl:
Spoel de rijst in een zeefje tot het water helder blijft. Doe de rijstkorrels vervolgens in een pot samen met 375 ml water en een snuifje zout. Breng aan de kook tot de rijst al het water heeft opgenomen en beetgaar is. Stort de rijst uit in een schaal en besprenkel met de Genmai-Su. Laat afkoelen.

Snijd de radijzen in plakjes. Verwijder de schil van de avocado, snijd hem in kwarten en vervolgens in plakjes. Maak slierten van de courgette en wortel met behulp van een spiraalsnijder, snipper de lente-uitjes fijn.

Maak met behulp van een klein kommetje een mooi hoopje rijst in het midden van elk bord. Schik daarrond de plakjes radijs en avocado, de wortel- en courgetteslierten en de kiemen. Leg in elk bord een halve aubergine en werk af met de lente-ui en een paar blaadjes koriander.

Serveer naar smaak met een beetje Tamari Less Salt en Wasabi.

Verticale tabs