Taco van jackfruit, paprikasaus en zure room van cashew

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
  • Type: Hoofdgerecht
  • Allergie: Glutenvrij
  • Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.

wrapper

Voor de jackfruit en marinade:

Giet de jackfruit af en spoel goed na.
Verwijder de hardste stukjes en trek de rest uiteen met een vork of met je handen.
Spoel nog eens na.
Meng alle overige ingrediënten om de marinade te maken.
Stoof de jackfruit gaar in de marinade.

TIP: Tijdens het stoven van de jackfruit kan je de stukjes nog verder uit elkaar trekken tot je de structuur van pulled pork krijgt. De jackfruit is klaar wanneer ze bijna droog stooft en wat aanbakt

Vegan vissaus vind je ofwel in gespecialiseerde (online) zaken met een breed vegan assortiment, of in Aziatische winkels. Je kan ze ook zelf maken. Gebruik daarvoor ofwel een lichte sojasaus waar je extra zout en wat gefermenteerde witte tofu (Aziatische winkel) aan toevoegt, of laat een bouillon inkoken van water met sojasaus, dulse (of kombu), shiitake en miso. Breng op smaak met extra zout.

Mushroom sauce vind je in Aziatische winkels. Soms wordt het ook vegetarian stir fry sauce genoemd. Het is een soort dikke sojasaus met shiitake-extract.

Voor de paprikasaus

Spoel de paprika, grill (op de BBQ), pel en eminceer.
Sauteer de paprika met de look, rode peper en sjalotten.
Voeg op het einde de room toe en laat even mee sueren.
Voeg net voor het mixen de basilicum toe. 

Voor de zure room van cashewnoten:

Mix alle ingrediënten tot een gladde saus. Leng eventueel aan met water.  

Voor de afwerking:

Snij de aubergine, courgette en oesterzwammen in brunoise. 
Sauteer de oesterzwammen.  
Sueer de courgette en aubergine. 

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs