Taco's met in bier gemarineerde portobello's en avocado-maïssalsa

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Meng het bier, limoensap, komijn en lookpoeder in een ondiepe schaal. Voeg de portobello-stukjes toe en mix even alles door elkaar. Marineer ong 30 minuten en haal alles om de tien minuutjes even door elkaar.

Tijdens het marineren kan je alvast de salsa maken: meng alle ingrediënten in een kom en hou de saus koel tot bij het serveren.

Verhit een grote bakpan - liefst ééntje van staalijzer - op middelmatig vuur. Voeg een paar theelepels olie toe en zorg dat de olie zich over heel de pan verspreidt. Bak de helft van de paddestoelen door ze 10 à 15 minuten regelmatig in de pan om te draaien tot ze zacht en lichtjes gebruind zijn en het meeste van het vocht is verdwenen. Verwijder de stukjes uit de pan en houd ze opzij op een bord of schaal, bedekt met aluminiumfolie. Doe wat meer olie in de pan en herhaal deze werkwijze met de tweede helft paddestoelen.

Gebruik dezelfde ofwel een andere (grill)pan om de tortilla’s op middelmatig vuur 30 à 60 seconden aan elke kant te verwarmen, leg ze vervolgens op een bord en bedek ze met een ander bord.

Om te serveren stop je enkele portobello’s in de tortilla en giet je er de saus over. Restjes blijven in de koelkast nog tot 4 dagen goed als je ze in afzonderlijke luchtdichte potjes bewaart.

Verticale tabs