Ingrediënten voor 2 personen
- 10 tacoschelpen
- 75 g sojabrokken of vervang door tofureepjes
- 1 rode paprika
- 1 ajuin
- 2 romatomaten
- 70 g tomatenpuree
- 2 tl cajun kruidenmix
- 1/2 Romeinse sla
- 1 el sojasaus
- 2 el bakolie
- zout en peper
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Zuid-Amerikaans
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Ekomenu.
wrapper
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verwarm de taco schelpen enkele minuten op de bakplaat.
Breng water aan de kook voor de sojabrokken. Doe de sojabrokken in een pan totdat ze net onder water staan. Schenk de sojasaus erbij en kook in 5-10 minuten droog.
Was intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de paprika, tomaat en ui kort op een hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree, sojabrokken en cajunkruiden toe aan de pan en roerbak nog eens 5 minuten mee. Voeg evt. een scheutje water toe voor een mooie saus. Breng op smaak met peper en zout.
Was de sla en snijd klein. Vul de taco schelpen met de saus en sla. Serveer de overgebleven sla ernaast.
Lekker om de taco's de garneren met wat vegan kaas en/of vegan room.