Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g tagliatelle
- 2 courgettes
- 1 pijpajuin
- 360 g tofugehakt
- 2 el sojaboter
- 2 - 3 takjes citroentijm
- 1 citroen (sap en geraspte schil)
- 250 ml sojaroom
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Auteur: Els Goethals
wrapper
Bereiding
Was de courgettes, snijd ze in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui fijn en fruit ze in sojaboter. Voeg er de courgetteblokjes, de takjes citroentijm, het citroensap en de citroenrasp bij. Breng op smaak met peper en zout.
Laat 10 minuten garen onder gesloten deksel. Voeg het tofugehakt erbij. Giet er de sojaroom bij, schep om en laat nog 5 minuten zonder deksel op een matig vuur verder sudderen.
Kook de tagliatelle ‘al dente’, verdeel over de borden en schep er de courgette-tofusaus over.