Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g tagliatelle
- 650 g preien
- 350 g champignons
- 150 g zwarte ontpitte olijven
- 2 porties saffraan
- 2,5 dl sojaroom
- 2 el Ricard of Pastis (optioneel)
- 1/2 citroenen (sap)
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: © Vegetarisch Koken in 30 minuten
wrapper
Bereiding
- Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten kokend water.
- Maak de prei en de champignons schoon. Snijd de prei in stukjes en de champignons in schijfjes.
- Verhit olie in een grote pan of wok en roerbak de champignons even.
- Voeg de prei en de olijven toe en kruid met saffraan, peper en zout. Wok de groenten 5 minuten.
- Giet de sojaroom en eventueel wat Ricard of pastis erbij en laat alles doorstoven tot de prei gaar is.
- Verdeel de tagliatelle en de preisaus over de borden en sprenkel er wat citroensap over.