Ingrediënten voor 100 personen
- 6 kg tagliatelle
- 7 kg preien (in ringen)
- 7 kg champignons (in schijfjes)
- 3 kg zwarte ontpitte olijven
- olie
- 20 saffraandraadjes (kan gedeeltelijk vervangen worden door kurkuma)
- 6 l soja Cuisine Alpro
- 1 dl Ricard of pastis (optioneel)
- 10 sap van citroenen
- Peper & zout
Extra info
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Dit is een recept van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit 'Vegetarisch koken in 30 minuten'
wrapper
Bereiding
Stoof eerst de champignons en later de prei aan.
Meng hier de saffraan (en eventueel kurkuma), peper en zout onder.
Giet de room en de pastis bij de groenten en laat alles doorkoken tot de groenten gaar zijn.
Breng op smaak met citroensap.
Kook de tagliatelle beetgaar en verdeel de preisaus over de pasta.