Ingrediënten voor 4 personen
- 3 el olijfolie
- 175 g gele bieten
- 175 g sjalotten
- 1 tl venkelzaadjes
- 175 g preien
- 175 g wortelen
- 175 g pastinaken
- 1 tl koriander
- 4 teentjes knoflook
- 1 rol bladerdeeg
- 40 g suiker
- 1 el water
- 20 g plantaardige bakboter
- 1 el rodewijnazijn
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Renate op haar website www.qarfa.be.
wrapper
Snij de groenten in grove stukken. Schep ze om met olie en specerijen, peper en zout en bak 30 minuten goudbruin in de oven op 180°C.
Voeg nu de fijngesneden look en rondjes prei toe en bak nog 10 minuten mee.
Maak ondertussen de karamel: doe het water, de suiker, vetstof en rode wijn-azijn in een steelpan en verhit tot er een goudbruine karamel ontstaat.
Doe de karamel in een ovenschaal. Verdeel de groenten erover en leg er tenslotte het bladerdeeg op. Rol de randen iets onder de groenten.
Bak 10 à 15 minuten in de oven.