Tarte tatin van witloof en bataat

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de witloofstronken in de lengte doormidden en verwijder het bittere, hardere gedeelte.
Smelt 25 g margarine in de pan voor tarte Tatin op een zacht vuurtje en stoof hierin het witloof gedurende 10 minuten. Het geeft niet als de blaadjes wat uit elkaar vallen.
Schil de bataten en snijd ze in de lengte in plakken.
Smelt 25 g margarine in een andere bakpan en bak op een zacht vuurtje de bataatschijven aan beide kanten, gedurende 5 minuten in totaal.
Voeg 25 g margarine toe aan het witloof en strooi de suiker over en tussen de witloofblaadjes. Druppel de balsamicoazijn over het witloof en roer de witloofblaadjes wat door elkaar zodat de smaken zich verspreiden. Verspreid de witloofblaadjes over de bodem van de pan en leg er een laag bataatschijven bovenop. Kruid de bataten goed met tijm, peper en zout.
Maak het deeg: vermeng de bloem met de olijfolie, het water en wat zout. Kneed goed en rol het deeg uit. Leg het deeg over de bataten, druk het overhangende deeg naar binnen en zorg ervoor dat alle randen goed gesloten zijn. Zet de pan in de oven en bak de taart gedurende 30 minuten.
Neem een schaal met een grotere diameter dan de pan en keer de pan om op de schaal.

Dit bijzondere gerecht is lekker in combinatie met schorseneren en mosterdsaus.

Verticale tabs