Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g tempeh
- 120 ml appelsap
- 1 el tamarisaus (sojasaus)
- 1 el mosterd
- 1 el graanmosterd
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- 1,5 el appelazijn
- 1/2 tl geroosterde sesamolie
- peper naar smaak
- zuurkool ter garnering
- Roggebrood in dikke plakken gesneden
- augurk en kiemen (optioneel)
- Voor de saus
- 100 ml ongezoete sojamelk
- 175 - 250 ml zonnebloemolie
- 1 el appelazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl zout
- 1 tl agavesiroop (optioneel)
- zongedroogde tomaat naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Suikervrij
wrapper
Snijd de tempeh in plakken en stoom ze 5 minuutjes.
Meng alle andere ingrediënten in een ovenschaal, leg de tempeh erin, dek de schaal af, zet ze in de koelkast en laat alles enkele uren tot een nachtje marineren.
Zet het geheel zo’n 30 minuten in een oven op 180°C, tot de plakjes tempeh goed gebakken zijn.
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, voor de saus in een pot, mix even en giet er dan langzaam terwijl je mixt de olie bij.
Toast de dikke (roggebrood)boterhammen, bestrijk ze met de veganaise, leg de tempehplakken erop en werk af met zuurkool en (eventueel) een augurk en kiemen.