Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pakjes tempeh
- Voor de marinade
- 475 g ongezoete sojayoghurt (of 475 ml)
- 2 el komijn
- 1 el gemalen korianderzaadjes
- 1/2 el kurkuma
- 3-4 teentjes knoflook geperst
- 4 cm gember geraspt
- 2 tl zout
- 1 tl chilipoeder
- Voor de saus
- 2 ajuinen gesnipperd
- 2 geroosterde rode paprika's uit een pot, in grove stukken gesneden
- 2 handjes cashewnoten
- 2 tl komijn
- 1 tl korianderpoeder
- 4 kruidnagels
- kaneel
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 pakje haverroom
- 3 - 4 el ketchup
- een mespuntje chilipoeder
- zout naar smaak
- plantaardige olie
- Bijgerechten en kruiden
- verse koriander om te bestrooien
- zilvervliesrijst
- naan (brood)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Daniëlle op haar blog Plantaardigheidjes.
wrapper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Scheur de tempeh met je vingers in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ovenschaal en doe hier de tempeh stukjes in. Goed doormengen.
Zet in de oven gedurende ongeveer 30-40 minuten. Halverwege even omroeren.
Verhit een pan met wat olie (ik heb een klein scheutje water gebruikt) en bak hierin al roerend de ui tot hij glazig is. Voeg de rode paprika toe, de cashewnoten en roer even goed om.
Maal dit fijn met een staafmixer of in een blender. In de achtergebleven pan rooster je de specerijen voor de saus (komijn, koriander, kruidnagel, kaneel en kardemom, gebruik een klein beetje olie of water). Wanneer de geur vrijkomt voeg je het gepureerde paprika mengsel weer toe.
Voeg de chilipoeder, ketchup en haverroom toe. Gebruik zoveel haverroom als dat je nodig vindt en de saus de gewenste dikte krijgt.
Roer de gebakken tempeh stukjes door de saus en roer voorzichtig om. Laat even mee verwarmen.
Serveer met wat verse koriander, warme naan en zilvervliesrijst.