Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g tempeh
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen korianderzaadjes
- 2 tl oregano
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl gerookte gerookt paprikapoeder
- 1 - 2 el olijfolie
- 2 tl ahornsiroop
- 1 - 2 el sojasaus
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Basisbereiding
- Allergie: Glutenvrij
- Bron: Dit is een recept van Barbara Geeroms
- Fotografie: Taieb Gottiti, Foodlove
wrapper
Bereiding
Verkruimel of rasp de tempeh boven een kom.
Voeg kruiden en smaakmakers toe. Of gebruik een kant-en-klare taco- of gyroskruidenmengeling.
Bak de tempeh knapperig in een pan en roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Deze crumble is lekker als ‘gehakt’laag in een ovenschotel of als vulling voor wraps of taco’s. Je kunt ze ook als afwerking over een pastagerecht of over aardappelpuree strooien.